nl fr en de
rvb®

rvb® is een uniek merk met een sterke identiteit waarvan de geschiedenis wordt gekenmerkt door innovatie en topkwaliteit.

van bastelaere

Om de oorsprong van het bedrijf beter te begrijpen, moet men eerst en vooral de stichter, Gaston Van Bastelaere, vernoemen. Deze vindingrijke ondernemer richtte in 1935 in Brussel een productiewerkplaats voor kraanwerk op: rvb of «Robinetterie Van Bastelaere». Technicus van opleiding en zijn tijd ver vooruit, ontwikkelde hij verscheidene vernieuwende ventielsystemen met een uniek gepatenteerde sluiting en wist hij vanaf het begin zijn professionele reputatie te bevestigen dankzij de technische perfectie van zijn kranen.

Trouw aan deze traditie van kwaliteit en ontwerp, verleggen onze ingenieurs en designers voortdurend de grenzen van de verbeelding waarbij strategische innovatie en design centraal staan.

Wij kiezen dus voor karaktervolle en baanbrekende vormgeving compatibel met de recentste technologieën die wij dagelijks toepassen en ontwikkelen.

De innovatieve geest van rvb indachtig en voortbouwend op een ervaring van méér dan 75 jaar, gaan we de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Bijgevolg, stellen we ons open voor designers met een profiel dat kadert in onze bedrijfscultuur met het grootste respect voor het DNA van het merk dat technologie en traditie verenigt.

Men zal dan ook niet verwonderd zijn dat namen weerhouden worden zoals de designer-architect Alain Berteau die de nieuwe wending van het Belgisch design belichaamt of decorateur Flamant die, los van elke mode, een resoluut moderne visie heeft op comfort, elegantie en originaliteit in de woning.

Al onze nieuwe creaties beantwoorden aan eenzelfde filosofie : een traditie van volmaaktheid boven alle stijlen heen. De grote architecten en binnenhuis-ontwerpers hebben dit perfect begrepen door regelmatig een beroep te doen op onze vakkennis om prestigieuze hotels, openbare gebouwen en privé-residenties wereldwijd uit te rusten.

In onze ateliers te Brussel volgen we nauwlettend de creatie van onze kranen op van de eerste schets tot hun serieproductie en waken we over onze hoge kwaliteitsnormen die gegroeid zijn uit decennialange ervaring en testen in dagdagelijkse omstandigheden.

De recentste productietechnologieën verenigd met de knowhow van de ambachtslieden van het merk garanderen de uitmuntendheid van onze producten. Gedreven door ons vakmanschap, voldoen we steeds aan onze hoge eisen en die van onze klanten. De strenge selectie van edele materialen zoals massief messing, en de uiterste zorg waarmee ons kraanwerk wordt afgewerkt liggen aan de basis van kwaliteit, robuustheid en duurzaamheid.

Het medische gamma van rvb® vormt zelfs een kwaliteitslabel op zich en is een klassieker in deze sector dat men terugvindt in gereputeerde ziekenhuiscomplexen precies omdat het aan de hoogste eisen voldoet. Het zal ons niet verbazen dat een rvb® -kraan in een openbaar gebouw nog perfect werkt na verschillende decennia intensief gebruik. Een perfecte investering waarvoor we, zo nodig, de beschikbaarheid van losse stukken waarborgen.

Een andere troef is de creativiteit van onze ingenieurs die vooruitstrevende ideeën en oplossingen aanbieden in samenwerking met ondernemingen die dezelfde waarden nastreven. De progressieve mengkraan met lineaire beweging of veiligheidsystemen zoals de safety security lock (SSL) zijn een paar voorbeelden hiervan. Steeds in de voorhoede van de technologie staan onze laatste ontwerpen van elektronisch kraanwerk voor een nieuw standaardmodel waar gekozen wordt voor waterbesparing, veiligheid en comfort.

Onze designers, perfect vertrouwd met hedendaagse concepten, bezitten de kunst om deze evolutie waar te maken in originele collecties zonder afbreuk te doen aan hun authenticiteit.

Onze onderzoeks- en productontwikkelingsafdeling stelt steeds hogere doelstellingen bij het ontwerpen van duurzame en milieuvriendelijke kranen. Ecologie maakte altijd deel uit van onze bedrijfscultuur lang voor het hedendaags milieubesef. Duurzame ontwikkeling betekent voor ons water- en energiebesparing dankzij doorstroombegrenzers maar vooral het systematisch gebruik van steeds opnieuw recycleerbare materialen zoals koperlegeringen.

Scroll Up